Rozemarijnkip met blauwe bessen

Rozemarijnkip met blauwe bessen

  • 1 verpakking Driscoll's blauwe bessen (125 g)
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 50 gram ongezouten boter
  • 4-6 kipfilets
  • 1 theelepel zout
  • 2 sjalotjes, in dunne ringetjes gesneden
  • 80 ml balsamico-azijn
  • 60 gram ahornsiroop
  • 1 eetlepel grof gehakte rozemarijn

Voorbereidingstijd: 25 minuten / bereidingstijd: 40 minuten | 4 - 6 porties | diner | gemiddeld

Blueberry
Rozemarijnkip met blauwe bessen
Blueberry

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Verhit 1 eetlepel olie en de helft van de boter in een grote koekenpan.
  • Kruid de kip met een zout en peper en bak in de pan.
  • Schroei de kipfilets op een matig vuur tot ze goudbruin zijn,. en doe ze in een ​​ovenschaal.
  • Doe de resterende olijfolie en boter in de pan en roer de sjalotjes erdoor.
  • Bak de sjalotjes in 4 minuten glazig.
  • Voeg daarna de blauwe bessen toe en bak 1 minuut mee.
  • Meng de azijn, ahornsiroop, rozemarijn en de rest van het zout en peper erdoor en kook dit zachtjes mee.
  • Giet het mengsel over de kip en zet de schaal in de oven gedurende 15 minuten.

Etenstijd!

Bladeren Blueberry
Bladeren

Meer inspiratie op social media!

Cake met ruches

Cake met ruches

Zomers fruitbrood

Zomers fruitbrood

Fruitige brownie pizza

Fruitige brownie pizza

Vind ons bij:

Carrefour

We praten liever over zacht fruit dan over koekjes, maar ze combineren wel perfect;)! Op onze website maken we gebruik van cookies om onze website en advertenties zo relevant mogelijk voor jou te maken. Check onze cookie policy hier. Zodra jij instemt, geef je daarmee aan dat je de voorwaarden van onze cookie policy begrijpt en accepteert.